Elia tappaa Baalin profeetat

ViestiLähetetty: 09.03.2018 19:03
Mitä ajatuksia tämä teissä herättää? Herran profeetta tappamassa ihmisiä? Oliko se mielestänne oikein`? Olisiko se nyt oikein meidän ajassamme? Voiko niin tapahtua vielä tulevaisuudessa?


Elia surmaa eli tappaa Baalin profeetat:

:bible:
Profeetta (1 Kun 18) kirjoitti:Pitkän ajan kuluttua, kolmantena vuotena,
tuli Elialle tämä Herran sana:
"Mene ja näyttäydy Ahabille, niin minä annan sateen maan päälle".
Niin Elia meni näyttäytymään Ahabille. Mutta Samariassa oli kova nälänhätä.
Ja Ahab kutsui Obadjan, joka oli palatsin päällikkönä. Mutta Obadja oli hyvin Herraa pelkääväinen mies;
niinpä Obadja oli silloin, kun Iisebel hävitti Herran profeetat, ottanut sata profeettaa ja piilottanut heidät luolaan, viisikymmentä kerrallaan, ja elättänyt heitä leivällä ja vedellä.
Ahab sanoi Obadjalle: "Kulje maa, kaikki vesilähteet ja kaikki purot. Kenties me löydämme ruohoa pitääksemme hevoset ja muulit hengissä, niin ettei meidän tarvitse hävittää elukoita."
Ja he jakoivat keskenään kuljettavansa maan. Ahab kulki toista tietä yksinänsä, ja Obadja kulki toista tietä yksinänsä.
Kun nyt Obadja oli matkalla, niin katso, Elia tuli häntä vastaan. Tuntiessaan tämän hän heittäytyi kasvoillensa ja sanoi: "Sinäkö se olet, herrani Elia?"
Tämä vastasi hänelle: "Minä. Mene ja sano herrallesi: 'Katso, Elia on täällä'."
Niin hän sanoi: "Mitä minä olen rikkonut, koska annat palvelijasi Ahabin käsiin, hänen surmattavakseen?
Niin totta kuin Herra, sinun Jumalasi, elää, ei ole sitä kansaa eikä sitä valtakuntaa, josta minun herrani ei olisi lähettänyt etsimään sinua, mutta kun on vastattu: 'Ei hän ole täällä', on hän vannottanut sillä valtakunnalla ja sillä kansalla valan, ettei sinua ole löydetty.
Ja nyt sinä sanot: 'Mene ja sano herrallesi: Katso, Elia on täällä'.
Kun minä lähden pois luotasi, niin Herran Henki kuljettaa sinut, en tiedä minne, ja kun minä menen ilmoittamaan Ahabille eikä hän löydä sinua, niin hän tappaa minut. Ja kuitenkin palvelijasi on peljännyt Herraa nuoruudestaan asti.
Eikö herralleni ole kerrottu, mitä minä tein, kun Iisebel tappoi Herran profeetat: kuinka minä piilotin luolaan sata Herran profeettaa, viisikymmentä kerrallaan, ja elätin heitä leivällä ja vedellä?
Ja nyt sinä sanot: 'Mene ja sano herrallesi: Katso, Elia on täällä', ja niin hän tappaa minut."
Mutta Elia sanoi: "Niin totta kuin Herra Sebaot elää, jonka edessä minä seison, minä näyttäydyn tänä päivänä hänelle".
Niin Obadja meni Ahabia vastaan ja ilmoitti hänelle tämän. Ahab meni silloin Eliaa vastaan.
Ja nähdessään Elian Ahab sanoi hänelle: "Siinäkö sinä olet, sinä, joka syökset Israelin onnettomuuteen?"
Tämä vastasi: "En minä syökse Israelia onnettomuuteen, vaan sinä ja sinun isäsi suku, koska te hylkäätte Herran käskyt ja koska sinä seuraat baaleja.
Mutta lähetä nyt kokoamaan kaikki Israel minun luokseni Karmel-vuorelle, sekä neljäsataa viisikymmentä Baalin profeettaa ja neljäsataa Aseran profeettaa, jotka syövät Iisebelin pöydästä."
Niin Ahab lähetti sanan kaikille israelilaisille ja kokosi profeetat Karmel-vuorelle.
Ja Elia astui kaiken kansan eteen ja sanoi: "Kuinka kauan te onnutte molemmille puolille? Jos Herra on Jumala, seuratkaa häntä; mutta jos Baal on Jumala, seuratkaa häntä." Eikä kansa vastannut hänelle mitään.
Niin Elia sanoi kansalle: "Minä olen ainoa jäljelle jäänyt Herran profeetta, mutta Baalin profeettoja on neljäsataa viisikymmentä.
Antakaa meille kaksi mullikkaa, ja valitkoot he itselleen toisen mullikan, paloitelkoot sen ja pankoot kappaleet puiden päälle, mutta älkööt panko tulta; ja minä valmistan toisen mullikan ja asetan sen puiden päälle, mutta en pane tulta.
Sitten huutakaa te jumalanne nimeä, ja minä huudan Herran nimeä. Se jumala, joka vastaa tulella, on Jumala." Kaikki kansa vastasi ja sanoi: "Niin on hyvä".
Ja Elia sanoi Baalin profeetoille: "Valitkaa itsellenne toinen mullikka ja valmistakaa se ensin, sillä teitä on enemmän. Huutakaa sitten jumalanne nimeä, mutta älkää panko tulta".
Niin he ottivat sen mullikan, jonka hän antoi heille, ja valmistivat sen. Sitten he huusivat Baalin nimeä aamusta puolipäivään asti, sanoen: "Baal, vastaa meille!" Mutta ei ääntä, ei vastausta! Ja he hyppelivät alttarin ääressä, joka oli tehty.
Puolipäivän aikana Elia pilkkasi heitä ja sanoi: "Huutakaa kovemmin; hän on tosin jumala, mutta hänellä voi olla jotakin toimittamista, tahi hän on poistunut johonkin, tahi on matkalla; kenties hän nukkuu, mutta kyllä hän herää".
Niin he huusivat vielä kovemmin ja viileksivät itseään tapansa mukaan miekoilla ja keihäillä, niin että heistä vuoti verta.
Kun puolipäivä oli kulunut, joutuivat he hurmoksiin, aina siihen hetkeen asti, jolloin ruokauhri uhrataan. Mutta ei ääntä, ei vastausta, ei vaarinottoa!


Niin Elia sanoi kaikelle kansalle: "Astukaa minun luokseni". Ja kaikki kansa astui hänen luoksensa. Niin hän korjasi Herran alttarin, joka oli hajotettu.
Ja Elia otti kaksitoista kiveä, yhtä monta kuin oli Jaakobin poikien sukukuntia, hänen, jolle oli tullut tämä Herran sana: "Israel on oleva sinun nimesi".
Ja hän rakensi kivistä alttarin Herran nimeen ja teki alttarin ympärille ojan, johon olisi mahtunut kaksi sea-mittaa jyviä.
Sitten hän latoi puut, paloitteli mullikan ja pani kappaleet puiden päälle.
Ja hän sanoi: "Täyttäkää neljä ruukkua vedellä ja vuodattakaa se polttouhrin ja puiden päälle". Ja hän sanoi: "Tehkää se toinen kerta". Ja he tekivät niin toisen kerran. Vielä hän sanoi: "Tehkää se kolmas kerta". Ja he tekivät niin kolmannen kerran.
Niin vesi juoksi ympäri alttarin; ojankin hän täytti vedellä.
Ja kun oli tullut hetki, jolloin ruokauhri uhrataan, astui profeetta Elia esille ja sanoi: "Herra, Aabrahamin, Iisakin ja Israelin Jumala, tulkoon tänä päivänä tiettäväksi, että sinä olet Jumala Israelissa ja että minä olen sinun palvelijasi ja että minä olen sinun käskystäsi tehnyt kaiken tämän.
Vastaa minulle, Herra, vastaa minulle, että tämä kansa tulisi näkemään, että sinä, Herra, olet Jumala ja että sinä käännät heidän sydämensä takaisin."
Silloin Herran tuli iski alas ja kulutti polttouhrin, puut, kivet ja mullan sekä nuoli veden, joka oli ojassa.
Kun kaikki kansa näki tämän, lankesivat he kasvoillensa ja sanoivat: "Herra on Jumala! Herra on Jumala!"


Mutta Elia sanoi heille: "Ottakaa Baalin profeetat kiinni; älköön yksikään heistä pääskö pakoon". Ja he ottivat heidät kiinni. Ja Elia vei heidät Kiisonin purolle ja tappoi heidät siellä.Ja Elia sanoi Ahabille: "Nouse, syö ja juo, sillä sateen kohina kuuluu".
Niin Ahab nousi syömään ja juomaan. Mutta Elia nousi Karmelin huipulle, kumartui maahan ja painoi kasvonsa polviensa väliin.
Ja hän sanoi palvelijallensa: "Nouse ja katso merelle päin". Tämä nousi ja katsoi, mutta sanoi: "Ei näy mitään". Hän sanoi: "Mene takaisin". Näin seitsemän kertaa.
Seitsemännellä kerralla palvelija sanoi: "Katso, pieni pilvi, miehen kämmenen kokoinen, nousee merestä". Niin Elia sanoi: "Nouse ja sano Ahabille: 'Valjasta ja lähde alas, ettei sade sinua pidättäisi'".
Ja tuossa tuokiossa taivas kävi mustaksi pilvistä ja myrskytuulesta, ja tuli ankara sade. Mutta Ahab nousi vaunuihinsa ja lähti Jisreeliin.
Ja Herran käsi tuli Elian päälle, ja niin hän vyötti kupeensa ja juoksi Ahabin edellä Jisreeliin saakka.
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 10.03.2018 17:08
Herra ei käske armonaikana(alkoi Jeesuksesta) tappamaan enää ketään(huom. Joh. 8:3 aviorikoksesta syytettyä naista Jeesus ei kivittänyt), uskon syynä olevan se, että pahinkin rikollinen pystyy armonaikana tekemään parannuksen ja aloittamaan uuden elämän Jeesuksen kautta.

Toki voidaan väittää että Daavidkin kykeni tekemään parannuksen vaikka määräsi Batseban miehen surman suuhun.

Lopunaikanakaan Herra ei varmasti käske tappamaan ketään, mutta kahden todistajan tapauksessa ja varmaan muutenkin itsepuolustus on sallittua.

:bible:
Johannes (Ilm 11:5) kirjoitti:Ja jos joku tahtoo heitä vahingoittaa,
lähtee tuli heidän suustaan ja kuluttaa heidän vihollisensa;
ja jos joku tahtoo heitä vahingoittaa, on hän saava surmansa sillä tavalla.
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 10.03.2018 19:48
Tervehdys.

Kirjoittaja kirjoitti:Lopunaikanakaan Herra ei varmasti käske tappamaan ketään, mutta kahden todistajan tapauksessa ja varmaan muutenkin itsepuolustus on sallittua.


- Tätä tukee nämäkin Kristuksen sanat.

:bible2: KR 1992
Luukas (12:39) kirjoitti:Ymmärrättehän, että jos talon isäntä tietäisi,
mihin aikaan yöstä varas tulee,
hän valvoisi eikä antaisi murtautua taloonsa.


Lihassa ollessani ja Suomen armeijan käyneenä toimin näin.

Hengessä taistelen joka on toinen hyppy, hengen asein.

:bible:
Paavali (Ef 6:16-17) kirjoitti:Kaikessa ottakaa uskon kilpi,
jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet,
ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka,
joka on Jumalan sana.


Elia toimi oikein.
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 11.03.2018 13:46
Se miksi kysyin, että oliko se oikein, johtuu siitä, että kymmenen käskyä sisältää käskyn: Älä tapa. Kymmenen käskyä kirjoitettiin vanhan testamentin aikana ennen Jeesusta. Herra ei käskenyt suoraan Eliaa ainakaan Raamatun kirjoitusten mukaan, tappamaan tässäkohden (1.Kun.18) Baalin profeettoja. Elia vain teki niin, että tappoi kaikki ne 200 eksytettyä Baalin profeetta.
Viimeksi muokannut Emil päivämäärä 11.03.2018 15:16, muokattu yhteensä 1 kerran
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 11.03.2018 14:25
Emil kirjoitti:Se miksi kysyin, että oliko se oikein, johtuu siitä, että Kymmenen käskyä sisältää käskyn: Älä tapa. Kymmenen käskyä kirjoitettiin vanhan testamentin aikana ennen Jeesusta. Herra ei käskenyt suoraan Eliaa ainakaan Raamatun kirjoitusten mukaan, tappamaan tässäkohden (1.Kun.18) Baalin profeettoja. Elia vain teki niin, että tappoi kaikki ne 200 eksytettyä Baalin profeetta.


Herra ei erikseen ehkä käskenyt, mutta oli käskenyt Mooseksen laissa tappamaan epäjumalan palvelijat, joten Herran käsky oli kyseessä.

ainakin tässä on yksi kohta 5. Moos. 17:2
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 12.03.2018 18:14
Mikään sotaurho Elia ei ollut.
Hänhän oli kohta tuon tapauksen jälkeen kinsteripensaan juurella
ja toivotti itselleen kuolemaa yhden naisen peljästyttämänä.

:bible2: Raamattu kansalle
Profeetta (1 Kun 19:1-4) kirjoitti:Ahab kertoi Iisebelille kaiken, mitä Elia oli tehnyt,
myös sen, kuinka tämä oli tappanut miekalla kaikki Baalin profeetat.
Silloin Iisebel lähetti sanansaattajan Elian luo sanomaan:

"Tehkööt jumalat minulle samoin ja vielä pahemmin,
jollen minä huomenna tähän aikaan ole tehnyt sinulle samaa,
mitä jokaiselle heistä on tehty."

Elia pelästyi, nousi ja lähti matkaan pelastaakseen henkensä.
Hän tuli Beersebaan, joka on Juudan aluetta, ja jätti palvelijansa sinne.
Itse hän meni autiomaahan päivänmatkan päähän,
tuli kinsteripensaan luo ja istuutui sen juurelle.
Hän toivoi itselleen kuolemaa ja sanoi:

"Jo riittää, Herra!
Ota minun henkeni, sillä en ole isiäni parempi."


Ehkä noissa loppuriveissä voisi olla viittaus siihen,
että Elia toimi Herran Hengessä Karmelinvuorella myös siinä vaiheessa,
kun käski ottaa kiinni baalin profeetat ja surmasi heidät.

Eliahan oli tehnyt tuossa tilanteessa paljon asioita,
joita ei yksityiskohtaisesti mainita Herran käskeneen tehdä,
mutta varmastikin Herran Henki Eliaa ohjasi joka vaiheessa,
kun kerran Jumala tulella vastasi.
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 12.03.2018 18:33
Miksi Herran pitäisi käskeä uudelleen, jos kerran on jo kerran käskenyt Mooseksen laissa?

Tässäkin Daavid tappaa eikä Herra ole erikseen käskenyt:

:bible:
Samuel (1 Sam 27:8-9) kirjoitti:Daavid lähti miehinensä,
ja he tekivät ryöstöretkiä gesurilaisten, geresiläisten ja amalekilaisten maahan.
Sillä nämä asuivat siinä maassa, joka muinoin ulottui Suuriin päin ja Egyptin maahan asti.
Ja hävittäessään maata Daavid ei jättänyt yhtään miestä eikä naista henkiin,
otti lampaat, raavaat, aasit, kamelit ja vaatteet ja palasi sitten takaisin ja tuli Aakiin luo.


Mutta Herra oli käsittääkseni aimmin käskenyt hävittämään nämä kansat, joita Israel kuitenkin jätti sitten henkiin.
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 13.03.2018 11:27
Kirjoittaja kirjoitti:Herra ei käske armonaikana(alkoi Jeesuksesta) tappamaan enää ketään(huom. Joh. 8:3 aviorikoksesta syytettyä naista Jeesus ei kivittänyt), uskon syynä olevan se, että pahinkin rikollinen pystyy armonaikana tekemään parannuksen ja aloittamaan uuden elämän Jeesuksen kautta.


On todellakin hyvin tärkeää erottaa Vanha liitto Uudesta ja paremmasta liitosta,
jossa Jeesus on lain täyttymys ja meillä on uusi Elämä Hänessä.

Asia ei mene enää nykyisessä armotalouskaudessa niinpäin kuin Vanhassa Liitossa.
Meillä ei ole taistelu lihaa ja verta vastaan.
Ei ainakaan miekan eikä lihan käsivarren avulla.

Eräs hurskas nainen joutui tilanteeseen,
jossa toinen vähemmän hurskas lähestyi häntä pahat mielessä.
Rikos olisi ollut nimeltään raiskaus.
Tuo hurskas nainen nosti käden ylös ja sanoi: "Seis Jeesuksen nimessä".
Hän jatkoi kertoen, että Jeesus on Hänen Herransa ja Valtiaansa.
Mies ei voinut muuta kuin perääntyä.

Vastaavasta tapauksesta kertoo Åke Söderlundin poika Pertti Söderlund
Ylen TV-ohjelmassa Afrikka valitsi minut
Viidakkoveitsin varustautuneet nuoret miehet hyökkäsivät Söderlundien perheen kotiin
ja etsivät heidän tytärtään.
Tilanne oli todella dramaattinen, mutta sitten Åke oli nostanut kätensä ...
Kannattaa katsoa ja kuunnella, mitä Pertti Söderlund tuossa kertoo.

Kun Roomalainen sotajoukko tuli keihäin ja asein pidättämän Jeesusta,
Jeesus suojeli ... opetuslapsensa.
Siksi Hän sanoi: :bible3: MINÄ OLEN :bible3:
Ja koko sotajoukko kaatui kuin kuolleena maahan. Ja tämä toistui.
Ja sitten Jeesus sanoi, että jos te Minua etsitte, niin antakaa näiden mennä.
Ja niin jopa Pietari, joka erehtyi tarttumaan miekkaan, pääsi pälkähästä.

Ahdistuksen aikana kaksi säkkipukuista todistajaa toimivat samaan tapaan.
Eivät he harrasta itsepuolustusta. Heidän suustaan lähtee tuli.
Siis Jumalan Sana heidät varjelee siihen hetkeen asti,
että Jumala sallii heidän tulla surmatuiksi.

Jeesus on jo käynyt sen taistelun henkivaltoja vastaan,
josta oli kysymys Karmelinvuorella. Ja Jeesus on voittanut.
Jumala on asettanut Hänet korkeammalle kaikkea ja kaikkia jo nyt tässä ajassa.

:bible:
Paavali (Ef 1:21) kirjoitti:korkeammalle kaikkea hallitusta ja valtaa ja voimaa ja herrautta
ja jokaista nimeä, mikä mainitaan,
ei ainoastaan tässä maailmanajassa, vaan myös tulevassa


Edellä olevat esimerkit osoittavat, että me emme enää toimi Elian tapaan.
Ja todettakoon vielä varmuuden vuoksi, että nuo esimerkit eivät tarkoita sitä,
etteikö uskova joutuisi kärsimään vainoissa. Päinvastoin.
Jeesus on luvannut, että maailmassa meillä on ahdistus.
Mutta Hän on myös luvannut olla meidän kanssamme joka päivä loppuun asti.

:bible:
Paavali (Room 8:35-39) kirjoitti:Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta?
Tuskako, vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä,
vai alastomuus, vai vaara, vai miekka?
Niinkuin kirjoitettu on:
    "Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken päivää;
    meitä pidetään teuraslampaina".
Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton
hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut.
Sillä minä olen varma siitä,
ettei kuolema eikä elämä,
ei enkelit eikä henkivallat,
ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
ei korkeus eikä syvyys,
eikä mikään muu luotu
voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta,
joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 13.03.2018 19:52
Taidat olla oikeassa Kalamos, minua on Herra kieltänyt menemään harrastamaan kamppailulajeja vanhoihin porukoihin, ei suoraan puheella vaan tuntemuksella Hengessä ja hengessä. Tosin välillä nyrkkeilen varjonyrkkeilyä silloin tällöin ohimennen.

En ole kyllä irtisanonut itseäni armeijasta, ajattelin sen kyllä tehdä jos Suomi liittoutuu sotilaallisesti siihen sotilasliittoon.

Tosin eihän Jeesuskaan sanonut sadanpäämiehelle, että jätä armeija?
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 20.03.2018 13:19
Eliasta ei ole pitkä matka Elisaan,
joten otetaanpa keskusteluun mukaan seuraava katkelma,
joka mielestäni hyvin valaisee asiaa.

:bible:
Profeetta (2 Kun 6:15-23) kirjoitti:
Kun Jumalan miehen palvelija nousi aamulla varhain ja meni ulos, niin katso,
sotajoukko, hevoset ja sotavaunut piirittivät kaupunkia.
Ja hänen palvelijansa sanoi hänelle:

"Voi, herrani, mitä me nyt teemme?"
Hän sanoi:
"Älä pelkää, sillä niitä, jotka ovat meidän kanssamme, on enemmän kuin niitä,
jotka ovat heidän kanssansa".


Ja Elisa rukoili ja sanoi:
"Herra, avaa hänen silmänsä, että hän näkisi".
Ja Herra avasi palvelijan silmät, ja hän näki, ja katso:
vuori oli täynnä tulisia hevosia ja tulisia vaunuja Elisan ympärillä.

Kun viholliset sitten tulivat häntä vastaan, rukoili Elisa Herraa ja sanoi:

"Sokaise tämä väki".
Silloin hän sokaisi heidät Elisan pyynnön mukaan.
Ja Elisa sanoi heille:
"Ei tämä ole oikea tie, eikä tämä ole oikea kaupunki.
Seuratkaa minua, niin minä vien teidät sen miehen luo, jota te etsitte."

Ja hän vei heidät Samariaan.

Mutta kun he tulivat Samariaan, sanoi Elisa:

"Herra, avaa näiden silmät, että he näkisivät".
Silloin Herra avasi heidän silmänsä, ja he näkivät; ja katso:
he olivat keskellä Samariaa.

Ja kun Israelin kuningas näki heidät, sanoi hän Elisalle:

"Surmaanko minä heidät, isäni, surmaanko heidät?"
Hän sanoi:
"Älä surmaa. Surmaatko sinä ne, jotka otat vangiksi miekallasi ja jousellasi?
Pane heidän eteensä ruokaa ja juomaa heidän syödä ja juoda;
menkööt sitten takaisin herransa luo."


Niin tämä valmisti heille suuren aterian,
ja kun he olivat syöneet ja juoneet, päästi hän heidät menemään;
ja he menivät herransa luo.
Eikä aramilaisia partiojoukkoja sitten enää tullut Israelin maahan.
LainaaIlmoita tämä viesti

Paluu Ensimmäinen kuningasten kirja

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa