Pelastuivatko Adam ja Eva?

Synti, Sovitus, Vanhurskaus
ViestiLähetetty: 03.04.2018 09:29
Miten kävi Adamin ja Evan ikuisuuskohtalon? Pelastuivatko he? Olisiko Adamkin ennemmin tai myöhemmin langennut vaikka Evaa ei olisi Adamista koskaan edes luotu?
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 03.04.2018 10:18
He ovat ensimmäiset,
joiden synnin Jumala peitti eli sovitti ja vielä ihan omakätisesti.
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 03.04.2018 16:37
Mutta he olivat jo kuolleet ja joutunut joko Aabrahamin helmaan tai tuonelan vaivanpaikkaan, ennen kuin Jeesus tuli ja sovitti heidänkin syntinsä.
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 03.04.2018 19:01
Niin olivat kaikki Israelilaisetkin Moosesta myöten.

Mutta Aadam ja Eevahan suostuivat sovitettaviksi.
Se, että että Aadam kuin myös Eeva tuli sovitetuksi, ilmenee siitä,
että Aadam ei kokenut ruumiillista kuolemaa
sinä päivänä, jona söi kielletystä puusta.

Sijaisuhri kuoli hänen puolestaan.
Ja he ottivat myös vastaan ilosanoman siitä,
että tulee vaimon siemen, joka pelastaa.
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 04.04.2018 20:40
KYllä Adam koki kuitenkin myöhemmin ruumillisen kuoleman. Mihin Adam joutui kuoltuaan, ennenkuin Jeesus tuli maailmaan ja toi sovituksen?
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 05.04.2018 13:54
He olivat tuonelassa lepopaikan puolella.
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 05.04.2018 15:28
Kysymystä Aadamin ja Eevan mahdollisesta pelastumisesta iankaikkiseen elämään on jo ehditty käsitellä varsin laajasti. Syntiinlankeemus on vakava virhe ja erehdys, ja myös lukuisat kirjoitukset sekä Vanhassa, että Uudessa Testamentissa ottavat ensimmäiset ihmiset esimerkeiksi epäonnistuneista vaeltajista. Löydämme raskaita viittauksia seuraavista kirjoista: Job, Hoosea, Roomalaiskirje, 1. Korinttolaiskirje, 2. Korinttolaiskirje sekä 1. Timoteuksen kirje.
Jaan kuitenkin muutamia huomioita sen perusteella, mitä Aadam ja Eeva sanoivat ja tekivät syntiinlankeemuksen jälkeen. Se antaa merkkejä siitä, turvautuivatko he vielä Jumalaan vai eivät. Ensimmäisen kerran Eeva puhuu Jumalasta synnytettyään ensimmäisen lapsensa, Kainin. Eevan sanoista huokuu luottamus Jumalan lupaukseen antaa hänelle jälkikasvua, jotta lisääntyminen ja maan täyttäminen ihmisillä pääsisi alkuun.

:bible:
Mooses (Gen 4:1) kirjoitti:Ja mies yhtyi vaimoonsa Eevaan;
ja tämä tuli raskaaksi ja synnytti Kainin ja sanoi:
"Minä olen saanut pojan Herran avulla."


Eeva joutuu kokemaan äärimmäistä äidin tuskaa Kainin surmattua perheen kuopuksen, Aabelin ja kaiken lisäksi Jumala karkottaa Kainin Hänen kasvojensa edestä. Kaikesta tästä suunnattoman suuresta ahdistuksesta huolimatta Eeva osoittaa uudelleen luottamusta Jumalaan synnytettyään seuraavan lapsen. Eeva iloitsee siitä, että itse Jumala suo hänelle uuden vauvan. Siunauksellista on myös se, että tämä lapsi ei aiheuta äidilleen sellaista sydäntäsärkevää kipua, jollaista Kain hänelle aiheutti.

:bible:
Mooses (Gen 4:25) kirjoitti:Ja Aadam yhtyi taas vaimoonsa,
ja tämä synnytti pojan ja antoi hänelle nimen Seet, sanoen:
"Jumala on suonut minulle toisen pojan Aabelin sijaan, koska Kain hänet surmasi.Niin kauhea kuin syntiinlankeemus ja Eevan sielunvihollisen sanoihin uskominen olikin, niin kaikkina aikoina ihmiset ovat pelastuneet sen perusteella, turvaavatko he kaiken jälkeen ja kaiken keskellä armahtavaan Jumalaan ja Luojaan.
Valitettavasti emme kuule samanlaista ”uskon tunnustusta” Aadamin suusta ensimmäistä Mooseksen kirjaa lukiessamme. Itse rohkenen kuitenkin ajatella, että Aadam liittyi Eevan rinnalla Jumalaan turvaavien joukkoon ja Jeesuksen sukuluettelossa näemme yhden Jumalan miehen.

:bible:
(Luukas 3:38) kirjoitti:tämä Enoksen, tämä Seetin, tämä Aadamin, tämä Jumalan.


Jumala halusi uuden yhteyden ensimmäisiin luomiinsa ihmisiin ja sen Hän myös teki. Olette varmaankin huomioineet, että luomiskertomuksessa jo aivan Raamatun alkujakeissa näemme Jumalan sekä Isänä, Poikana, että Pyhähän Henkenä. Hellin mielessäni ajatusta, että paratiisissa illan viileydessä käyskennellyt Jumala oli itse Herramme ja Vapahtajamme. Mieleeni nousee Jeesuksen itsensä antama vertaus, jossa Hän on kadonnutta lammasta etsivä hyvä paimen.

:bible:
Mooses (Gen 3:8) kirjoitti:Ja he kuulivat, kuinka Herra Jumala käyskenteli paratiisissa illan viileydessä.
Ja mies vaimoineen lymysi Herran Jumalan kasvojen edestä paratiisin puiden sekaan.


Synnin pimeyden jälkeen aurinko alkaa sarastaa. Jumala antoi eläinuhrin ja puki alastomina synnin häpeää kantaneet Aadamin ja Eevan jostakin eläimestä otettuun nahkaan. Tämä ensimmäinen viaton veriuhri on kuin symboli Jeesuksen ristinkuolemasta, jossa Golgatan keskimmäisellä ristillä syyttömän Jumalan Pojan veri vuodatettiin meidän syntiemme vuoksi. Voisimme ajatella, että ottaessaan vastaan Jumalan antaman suojan, heidät puettiin synnin häpeän peittämään vanhurskauden vaatteeseen.

:bible:
Mooses (Gen 3:21) kirjoitti:Ja Herra Jumala teki Aadamille ja hänen vaimollensa puvut nahasta
ja puki ne heidän yllensä.


:bible:
Hebrealainen (Heb 9:22) kirjoitti:Niin puhdistetaan lain mukaan miltei kaikki verellä,
ja ilman verenvuodatusta ei tapahdu anteeksiantamista.
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 05.04.2018 16:25
Adam ja Eva eivät voineet pelastua siinä, että Jumala teki heille eläimestä (ensimmäinen kuolema) nahasta vaatteet. Adam ja Eva olisivat voineet pelastua ymmärtääkseni vain silloin, kun Jeesus saarnasi Raamatun mukaan vankeudessa oleville hengille ja otti ylösnoustuaan tunelasta kuoleman ja tuonela avaimet ja vankeja saaliikseen ensilahjana Taivaan Isälle kolmanteen taivaaseen ja jolloin Jeesus tyhjensi Aabrahamin helmankin. Katuivatko Adam ja Eva syntiään? Oliko armo Jeesuksessa heidänkin saatavilla, vaikka eivät eläneet silloin maanpäällä kun Jeesus toi syntien sovituksen?
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 05.04.2018 17:03
Jumala ei suinkaan jättänyt Aadamia siihen tilaan,
johon Aadam oli joutunut syötyään kielletystä puusta.

:bible:
Mooses (Gen 3:9) kirjoitti:Mutta Herra Jumala huusi miestä ja sanoi hänelle:
"Missä olet?"


Eli Jumala oli heti kutsumassa pakomatkalla olevaa Aadamia kääntymykseen.
Ja Aadam pysähtyi ja kääntyi ja kohtasi Jumalan,
tunnusti syntinsä ja antoi Jumalan sovittaa itsensä
eli pukea viattoman eläimen nahkaan.
Synti eli alastomuus oli peitetty eli sovitettu.

Ja niin Aadam ei kokenut ruumiillista kuolemaa sinä päivänä,
jona söi kielletyn hedelmän.

Mutta ei siinä kaikki.
Jumala antoi lupauksen Pelastajasta Messiaasta.

Ja sen lupauksen Aadam ja Eeva ottivat uskossa vastaan.
Tämä ilmenee muun muassa siinä,
että Eeva huutaa Aadamille poikalapsen saatuaan:

:bible2: STLK 2017
Mooses (Gen 4:1) kirjoitti: Minä olen saanut miehen, HERRAn


Kirjaimellisesti kääntäen:
:bible3: Minä olen saanut miehen, Jahven. :bible3:

He siis todella odottivat luvattua Pelastajaa Messiasta,
joka murskaa käärmeen pään eli paholaisen vallan.
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 05.04.2018 17:56
Ei Adam olisi kokenut ruumillista kuolemaa sinä päivänä eikä vielä lähivuosinakaan jolloin hän soi hyvän ja pahan tiedon puusta. EI RAAMATTU SELLAISTA OPETA! EI ELÄIMEN NAHKAAN PUKEMINEN SOVITTANUT ADAMIN SYNTEJÄ! EI MIKÄÄN ELÄINUHRI VOI SOVITTAA KOSKAAN KENENKÄÄN SYNTEJÄ!!!!! EI ADAMIN aikana, eikä tulevaisuudessakaan!!!!!!! VAIN JEESUKSEN KRISTUKSEN SOVINTOUHRIVERI SEN VOI TEHDÄ! EI MIKÄÄN MUU VUODATETTU VERI!!!!! Kuolema joka Adamia ja myös Evaa kohtasi samalla hetkellä, kun hän soi Evan kanssa hyvän ja pahantiedon puusta, OLI HENGELLINEN KUOLEMA, ei fyysinen! Fyysinen kuolema tuli samalla hetkellä toki Adamin ja Evan osaksi, mutta he olisivat elääneet vielä vuosikymmeniä ja ehka sadan vuoden paremmalle puolellekkin, ennenkuin he molemmat olisivat kuolleet fyysisesti. Kyseessä oli hengellinen kuolema joka tuli välittömästi ja sitä seurasi väistämättä myös fyysinen kuolevaisuus, joka ei kuitenkaan ollut se olennainen asia. Siksi Adam ja Eva eivät saanet enää syödä elämän puusta, muuten he olisivat eläneet HENGELLISESTI KUOLLEINA IKUISESTI fyysisessä kehossaan!! Miksi Jumala teki eläimen nahasta puvun, koska ei ollut mitään vaatteita ja Jumala ei luo vaatteita, vaan ihminen rakentaa itse vaatteensa Jumalan luomista asioista, niin on aina ollut ja tulee olemaan maanpäällä. Ennen syntiinlankeamista ei Adamilla ja Evalla ollut vaatteita, vaan Jumalan kirkkaus verhosi heidän alastomia kehojaan. Syntiinlankeamus muutti paratiisin ja koko maapallon ja alkoi tulla hirvittävä kylmyys ja luonnonvoimien epävakaus ja nälkä ja jano ja kipu jne. Jumalan oli pakko tappaa ensimmäien luotu eläin, jotta Adama ja Eva eivät paleltuisi kuoliaiksi (hypotermia). Siksi ja vain siksi eläin piti tapaa. Se ei ollut mikään uhri, vaan ainut keino pelastaa Adam ja Eva paleltumasta ja alastomuuden tajuamisen tuomalta häpeältä. APUA, olemme alasti!!! Meillä on värkit omalaiset ja ne näkyy! Synnilliset ajatukset tulivat jo heti heidän mieleensä ja sukuelimet piti peitelleä lehdillä, ennenkuin Jumala teki vaatteet elävän eläimen nahasta (ensimmäinen fyysinen luodun kuolema), synnin tähden.
LainaaIlmoita tämä viesti
Seuraava

Paluu Synti ja Sovitus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron