Jumala puhuu Sanassaan

ViestiLähetetty: 11.07.2015 06:56
Ihminen, joka ei ole syntynyt Jumalan lapseksi, voi pitää Jeesuksen opetuksia päivänselvinä. Hän luulee ymmärtävänsä niitä ja näkee Jeesuksessa henkilön, jonka elämä oli esimerkillistä ja seuraamisen (lue: jäljittelemisen, matkimisen) arvoista. Tällainen ajattelutapa ei ole aivan harvinaiden niiden keskuudessa, jotka eivät ole Jumalan kieltäjiä tai pilkkaajia, mutta jotka eivät ole syntyneet ylhäältä Jumalan lapsiksi.

Kerran eräs vanha rouva kutsui minut kotiinsa keskustelemaan kanssaan. Häntä oli kohdannut suuri suru. Hänen miehensä oli hukkunut kalastusmatkallaan. Tuollaisina hetkinä olen ohjeistanut itseäni: kuuntele, kuuntele ja vielä kuuntele ja omat sanasi olkoon harvat. Kysyin jossain vaiheessa surun murtamalta rouvalta: ”Oliko puolisonne uskovainen mies?”. Ajatukseni oli löytää tie lohduttaa leskeä iankaikkisen elämän ja jälleennäkemisen toivolla, mutta hän vastasi: ”Mieheni oli hyvä ihminen. Hän varmasti pääsi taivaaseen,”

Kuva
Apostolien teoisssa (4:11-12) Luukas kirjoitti:Hän [Jeesus Kristus] on 'se kivi, jonka te, rakentajat, hylkäsitte, mutta joka on kulmakiveksi tullut'.
Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman
.


Alla ainaus kirjasta My utmost for His hignest. Clouds and darkness are round about him. [nimimerkin Jukka1954 suomennos: Minun äärimmäiseni hänen korkeinpaansa. Pilvet ja pimeys ovat Hänen ympärillänsä]

Ainoa mahdollisuus Jeesuksen opetusten ymmärtämiseen on Jumalan Hengen valo sisimmässämme. Ellemme ole koskaan joutuneet riisumaan tavanomaisia uskonnolisia kenkiämme tavanomaisista uskonnollisista jaloistamme ja vapautuneet kaikesta sopimattomasta tuttavallisuudesta Jumalaa lähestyessämme, on kyseenalaista, olemmeko koskaan seisoneet Hänen edessään. Henkilöt, jotka ovat kerkeäkielisiä ja tuttavallisia, ovat niitä, jotka eivät ole ikinä tavanneet Jeesusta Kristusta. Sen jälkeen, kun olemme ihmetellen, iloiten ja vapautuen havainneet, mitä Jeesus Kristus tekee, seuraa läpipääsemätön pimeys havaitessamme, kuka Hän on.

Jeesus sanoi: ”Ne sanat, joita puhun teille” -Ei ei, vaan : ”Ne sanat, jotka olen puhunut teille, ne ovat henki ja elämä”. Raamattu on ehkä ollut meille monia sanoja -pilviä ja pimeyttä- sitten yhtäkkiä sanat tulevat meille hengeksi ja elämäksi, kun Jeesus puhuu ne meille uudelleen omassa erityistilanteessamme. Tämä on se tapa, jolla Jumala puhuu meille, ei näyissä ja unissa *), vaan sanoina. Kun ihminen tulee Jumalan luo, se tapahtuu hyvin yksinkertaista tietä, sanojen avulla.

*) Yllä oleva lainaus on ote pastori O.Chamberin raamattutunnista noin v.1910, jossa käsiteltiin Jumalan Sanan arvovaltaa ja elävyyttä. Tietenkin Jumala puhuu myös näkyjen ja unien kautta, mutta tässä puhuja korosti Jumalan Sanan korvaamatonta merkitystä. Jumalan Sana ei seuraa näkyjä ja unia vaan näkyjen ja unien täytyy seurata Jumalan Sanaa. Käännös oli Kalle Korhosen vuodelta 1942
LainaaIlmoita tämä viesti

Paluu Sana päivälle

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron