Ilmestyskirjan kronologia

ViestiLähetetty: 23.06.2015 10:46
Ilmestyskirja jakaantuu kolmeen pääosioon:
Jeesus käskee Johanneksen kirjoittaa kirjaan:

  Mitä olet nähnyt
  Jeesus Kristus Seurakunnan keskellä (Ilm 1)

  Mikä nyt on
  Seurakunta maailman keskellä (Ilm 2-3)

  Mitä tämän jälkeen on tapahtuva
  Israel pakanakansojen keskellä (Ilm 4- )

Ilmestyskirjan kolmas osio sisältää 3 seitsenvaiheista jaksoa.
Kun sinetti avataan, pasuunaan puhalletaan tai vihan malja vuodatetaan
alkaa aina uusi vaihe.

Nämä kolme jaksoa etenevät peräkkäin. Ne eivät limity sisäkkäin.
Esimerkiksi vasta kun kirjakäärön seitsemäskin sinetti on avattu,
ja senkin jälkeen on kulunut jonkin verran aikaa,
alkavat enkelit vasta valmistautua puhaltamaan pasuunoihin.

:bible:
Johannes (Ilm 8:1-2) kirjoitti:Ja kun Karitsa avasi seitsemännen sinetin,
tuli taivaassa äänettömyys, jota kesti noin puoli hetkeä.
Ja minä näin ne seitsemän enkeliä, jotka seisoivat Jumalan edessä,
ja heille annettiin seitsemän pasunaa.
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 24.10.2017 23:09
Minä en tulkitse ja lue Ilmestyskirjaa siten, että se alusta alkaen kulkee maanpäällä tapahtuvien asioden suhteen kronologisesti! On kuvauksia taivaan ajattomuudesta käsin ja sitten taas kuvauksia takautuvasti maanpäällä tapahtuviin asioihin ja sitten vasta näiden lukujen ja Danielin kirjan lukujen yhdistämisen kautta, voidaan alkaa lukea kronologisesti loppuosaa Ilmestyskirjasta ja loppu onkin lähes täysin kronologista vaikka palataan alkulukuihinkin Ilmestyskirjaa taas kuvaamaan kuin laajoina käsitteinä ajattomuudesta käsin sitä mitä tulee tapahtumaan. On myös tiettyjä avainlukuja ja avainjakeita ja avainsanoja, jotka pitää tunnistaa ajasta jossa eletään ja sitten palaset eli Ilmestyskirjan alkuluvutkin asettuvat kohdilleen kun ne asettaa Danielin kirjan loppuosan viimeisiä päiviä koskevien ennustusten kanssa linjaan.


En jaksa nyt kokonaan selittää koko Ilmestyskirjaa ja ottaa siihen vielä Danielinkin kirjaa mukaan, mutta tässä huomioitani!

Ilm.1:10 = avainjae "Herran päivänä" = avainsana!

Ilm.4:1 =avainjae "taivaassa oli ovi avoinna" =avainsana! Toinen avainsana "mitä tämän jälkeen on tapahtuva".

Ilm.5:8 =avainjae "kaksikymmentäneljä vanhinta" ja Ilm.5:11 avainjae "Ja minä näin, ja minä kuulin monien enkelien äänen valtaistuimen ja olentojen ja vanhinten ympäriltä, ja heidän lukunsa oli kymmenentuhatta kertaa kymmenentuhatta ja tuhat kertaa tuhat, "

ILM.6 LUKU KOKONAISUUDESSAAN ON ISO SUURIPIIRTEINEN KOKONAISUUS KUIN LÄPIVALAISU AJATTOMUUDESTA KÄSIN ILMESTYSKIRJAN ALUSTA LOPPUUN! =AVAINLUKU KOKO LUKU!

Ilm.6:1 Antikristus, laittomuuden ihminen pedon ruumiillistuma lähtee liikkeelle valkoisella hevosella! SAMA tapaahtuma on kerrottu meille Ilm.12 ja Ilm.13 luvuissa!!! NÄIN USKON!!


Ilm.6:17 =avainjae "heidän vihansa suuri päivä on tullut"Ilm.7:9-14 =avainjakeet "Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään,
10. ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta".
11. Ja kaikki enkelit seisoivat piirissä valtaistuimen ja vanhinten ja neljän olennon ympärillä ja lankesivat kasvoilleen valtaistuimen eteen ja kumartaen rukoilivat Jumalaa,
12. sanoen: "Amen! Ylistys ja kirkkaus ja viisaus ja kiitos ja kunnia ja voima ja väkevyys meidän Jumalallemme aina ja iankaikkisesti, amen!"
13. Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
14. Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen". Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä. "

HUOMAA!

Ilm.8 luvusta eteenpäin edetään lähes kronologisesti, paitsi 11 ja 12 ja 13 luvut, jotka tapahtuvat siten, että 11 ja 13 luku toteutuvat rinnakkain Ilm.6:1 kohdan kanssa ja Ilm.6 luvun alkuosan kanssa! Luku 12 kuvaa laajemmin tapahtumaa joka aukaisee ILM.13 luvun ja ILM.12 LUKU ON SIIS AVAINLUKU nro. 1 ja me olemme sen luvun tapahtumissa nyt! Ilm.12 luvun SUURI MERKKI on jo näkyty 23.9.2017 tähtitaivaalla! Loppuosa Ilm.12 luvun taphtumista tapahtuu kohta, verkkaisesti Jumalan aikataululla tempaukseen asti ja sitten asiat nopeutuvat ja eskaloituvat!!

Ilm.8 luvusta aina Ilm.22 lukuu edetään KRONOLOGISESTI!! Ilm.14:1-5 luvun jakeet on kuitenkin taas kuvaus ajattomuudesta käsin taivaallisista ei maanpäältä! Vasta Ilm.14:6-12 on tapahtumat maanpäällä ja taas Ilm.14:13-20 on kuvaus taivaasta ajattomuudesta käsin siitä mitä on tulossa Ilm.19 luvussa!

Ilm.15 luku on jälleenkerran kuvaus taivaasta ajattomuudesta käsin, aina Ilm.16:1 saakka!

Ilm.16:2 on taas maanpäällä tulevia tapahtumia!

Ilm.17-22 luvut ETENEVÄT KRONOLOGISESTI!


Kysymyksiä pohdittavaksenne jos ajattelette, että koko Ilmestyskirja etenee luku luvulta kronologisesti, aina alusta loppuun saakka!

1. Jos kerran Ilm.13 luvussa vasta peto , eli Antikristus nousee valtaan (Ilm.13:5-8, 12, 14,) valtiollisen pedon kera, niin miten on mahdollista, että jo Ilm.11 luvussa, kun kaksi säkkipukuista todistajaa, on aloittanut todistamisensa 3.5 v. ajaksi (Jaakobin ahdistuksen aika) loppuosa 3.5v. on Jumalan vihanaikaa, jonka lopussa päivien pituutta lyhennetään, muutoin mikään liha ei jäisi henkiin Jeesuksen palatessa tuulissa ja pilvissä suurella voimalla ja kirkkaudella alas taivaasta VAIMONSA kanssa, Ilm.19 luku, on SYVYYDESTÄ NOUSEVA PETO, ELI ANTIKRISTUS TAPPAVA HEIDÄT?


:bible:
Johannes (Ilm 11:7) kirjoitti:Ja kun he ovat lopettaneet todistamisensa, on peto, se joka nousee syvyydestä, käyvä sotaa heitä vastaan ja voittava heidät ja tappava heidät.
2.Jos kerran Ilm.13 luvussa tai Ilm.12 luvussa peto, eli Antikristus on jo olemasa ja toimii julkisesti jopa sotien ja tappaen, niin miten on mahdollista, että Ilm.6:2 kohdassa kerrotaan, että Antikristus lähtee voittajana voittamaan, ratsastaen valkoisella hevosella ja matkien kuin Jeesusta, joka on ratsastava valkoisella hevosella alas taivaasta Ilm.19:11 kohdassa? Eli Antikristus lähtee globaaliin julkiseen valtaan jo Ilm.6:2 kohdassa, eikä vasta Ilm.13 luvussa!!??


3. Jos kerran Ilm.13 luvun tapahtumissa ja Ilm.16:6 kohdassa, vasta tapetaan vaivanajan marttyyreita, jotka eivät kumarra pedonkuvaa, eivätkä ota pedonmerkkiä ostaaksen ja myydäkseen tai mitään muutakaan tehdäkseen, eivätkä siis mistään syystä sitä ota ja kokevat pää poikki mestauksen kuin muslimeilla on tapana, niin miten on mahdollista, että jo Ilm.6 luvussa jakeissa 9-11 kerrotaan sama tapahtuma?

4. Jos kerran vasta vaivanjan loputtua, vihanajassa Herran päivänä Ilm.8.7-13 ja Ilm.9:1-2 ja Ilm.16:3-4, ja Ilm.16:18-21 kaiken muun lisäksi tapahtuu suuri maanjäristys ja aurinko pukeutuu kuin säkkipukuun ja kuukin muuttuu kuin vereksi, niin miten on mahdollista, että jo Ilm.6 luvussa jakeissa 12-17 tapahtuu sama asia?

Muitakin kohtia on, mutta voimani eivät riittäneet nyt muuhun...
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 26.10.2017 03:32
Emil kirjoitti: Kysymyksiä pohdittavaksenne jos ajattelette, että koko Ilmestyskirja etenee luku luvulta kronologisesti, aina alusta loppuun saakka!
.....

2.Jos kerran Ilm.13 luvussa tai Ilm.12 luvussa peto, eli Antikristus on jo olemasa ja toimii julkisesti jopa sotien ja tappaen, niin miten on mahdollista, että Ilm.6:2 kohdassa kerrotaan, että Antikristus lähtee voittajana voittamaan, ratsastaen valkoisella hevosella ja matkien kuin Jeesusta, joka on ratsastava valkoisella hevosella alas taivaasta Ilm.19:11 kohdassa? Eli Antikristus lähtee globaaliin julkiseen valtaan jo Ilm.6:2 kohdassa, eikä vasta Ilm.13 luvussa!!??


Jään mielenkiinnolla seuraamaan kirjoituksiasi Emil. Oman käsitykseni mukaan Ilmestyskirjan tapahtumat eivät etene aikajärjestyksessä. Tuo 6:2 viittaa mielestäni antikristilliseen valheherätykseen eikä suinkaan kuvaa Jeesusta ja hänen evankeliumiaan (kuten jotkut ymmärtävät). Sehän on vitsausten joukossa ja sen lähettää liikkeelle Jeesus itse.

Jumalan siunausta ja rauhaa Sinulle ystävä.
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 26.10.2017 09:27
Emil kirjoitti:jos ajattelette, että koko Ilmestyskirja etenee luku luvulta kronologisesti, aina alusta loppuun saakka!


En tiedä, ajatteleeko kukaan muu niin,
että Ilmestyskirja etenee koronologisesti,
mutta minulle se avautuu niin.

Ja kun luen Ilmestyskirjaa alusta alkaen ja sitä myöten uskon lukemani,
niin Ilmestyskirja avautuu ihmeellisen selkeänä ilmoituksena.
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 12.01.2018 15:48
Puolen tunnin äänettömyys on se, kun jöröt suomalaiset tulee sisään.

Vanha vitsi, varmaan kaikki on kuulleet :neutral:
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 12.01.2018 20:05
En ollut kuullut.
Sopii kyllä minuunkin.

Tuo puoli hetkeä voi todellakin minimissään tarkoittaa puolta tuntia.
Mutta se voidaan myös ymmärtää pidemmäksi aikajaksoksi.

Mehän olemme nyt Ilmestyskirjan kolmannessa osiossa,
joka aika yleisesti mielletään seitsemän vuoden pituiseksi aikajaksoksi
eli yhdeksi vuosiviikoksi.
Ja Jeesus tuntuu viittaavan juuri tuohon vaivan aikaan,
kun Hän lupaa Filadelfian seurakunnalle:

:bible:
Johannes (Ilm 3:19) kirjoitti:Sinä olet tarkoin seurannut sanaani ja kestänyt,
ja siksi minä puolestani tarkoin varjelen sinua
ja pelastan sinut siitä koetuksen hetkestä,
joka kohtaa koko maailman ja panee koetteelle maan asukkaat.


Eli silloin puoli hetkeä olisikin pituudeltaan 3½ vuotta.
Mutta, joka tapauksessa seitsemännen sinetin avaaminen
saa aikaiseksi hiljaisuuden.

Siis tuon tekstin osalta (Ilm 8:1-2) ei voine olla epäselvää se,
etteikö tuo hiljaisuus alkaisi vasta sen jälkeen,
kun seitsemäskin sinetti on avattu.

Ja nyt on siis avattu Maan saantokirjan kaikki sinetit.
Käärö on avattu niin pitkälle,
että viimeisenkin sinetin kätkemä rullan loppuosa
on tullut luettavaksi ja paljastetuksi.

Paholainen on saanut neljän ratsukkonsa voimalla
riehua Maan päällä kuin maan omistaja
seurauksin, jotka käyvä ilmi tähän asti luetusta
eli kuuden edellisen sinetin avaamisen seurauksista.

Mutta nyt tilanne muuttu. Siksi tuo hiljaisuus.
Ja seitsemännen sinetin murtaminen paljastaa
seitsemän pasuunaa.

Nyt alkaa valmistautuminen Maan lunastamiseksi
takaisin alkuperäiselle omistajalle eli Jumalalle.

Ja tuo Maan valloittaminen pitää sisällään seitsemän pasuunaa,
niinkuin Jerikon valloittaminenkin.
Ja aivan samoin kuin Jerikoa valloitettaessa piti kaikkien olla hiljaa,
alkaa nyt tuossa Ilmestyskirjan kohdassa,
jossa aloitetaan pasuunoihin puhaltaminen, hiljaisuus.

:bible:
Joosua (6:10) kirjoitti:Ja Joosua käski kansaa sanoen:
"Älkää nostako sotahuutoa älkääkä antako äänenne kuulua,
älköönkä sanaakaan pääskö teidän suustanne


Näin vakavan paikan edessä olemme,
kun pasuunatuomioita seitsemännen sinetin avaamisen jälkeen pannaan täytäntöön.

Ja kun sitten seitsemänteen pasuunaan puhalletaan,
niin sitten hiljaisuus päättyy ja alkaa meteli.

:bible:
Johannes (Ilm 11:15) kirjoitti:Ja seitsemäs enkeli puhalsi pasunaan;
niin kuului taivaassa suuria ääniä, jotka sanoivat:

"Maailman kuninkuus on tullut meidän Herrallemme ja hänen Voidellullensa,
ja hän on hallitseva aina ja iankaikkisesti."
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 12.01.2018 23:02
:bible:
Johannes (Ilm 8:1-2) kirjoitti:Ja kun Karitsa avasi seitsemännen sinetin,
tuli taivaassa äänettömyys, jota kesti noin puoli hetkeä.
Ja minä näin ne seitsemän enkeliä, jotka seisoivat Jumalan edessä,
ja heille annettiin seitsemän pasunaa.


Jeesus Kristus avaa taivaassa seitsemännen sinetin. Siitä seuraa taivaassa äänettömyys, ( Huom! Ei maanpäällä!!!) Äänettömyys taivaassa kestää NOIN puoli hetkeä, eli noin puoli tuntia. Johannes näkee tämänjälkeen seitsemän enkeliä, jotka taivaassa seisovat Jumalan edessä. Heille annetaan seitsemän pasuunaa.

Näin minä sen kohdan ymmärrän.
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 13.01.2018 21:59
Emil kirjoitti:Jeesus Kristus avaa taivaassa seitsemännen sinetin. Siitä seuraa taivaassa äänettömyys, ( Huom! Ei maanpäällä!!!)


Aivan.
Sitsemännen sinetin avaamisen jälkeen alkaa taivaassa hiljaisuus.

Ja edellä toin esille sen tosiasian,
että Ilmestyskirjassa käytetään sanaa 'hetki' muussakin tarkoituksessa
kuin ilmaisemaan yhtä tuntia. Tuo puoli hetkeä voi olla 3½ vuotta.

Kerroin tuossa viestissä myös kuinka tuo puolen hetken hiljaisuus
liittyy nimenomaan pasuunoihin puhaltamisiin.
Aivan samoin kuin Jerikoa valloitettaessa piti kaikkien olla hiljaa,
alkaa nyt tuossa Ilmestyskirjan kohdassa,
jossa aloitetaan pasuunoihin puhaltaminen,
hiljaisuus.
Ja kun sitten seitsemänteen pasuunaan puhalletaan,
niin sitten hiljaisuus taivaassa päättyy.

:bible:
Johannes (Ilm 11:15) kirjoitti:Ja seitsemäs enkeli puhalsi pasunaan;
niin kuului taivaassa suuria ääniä, jotka sanoivat:

"Maailman kuninkuus on tullut meidän Herrallemme ja hänen Voidellullensa,
ja hän on hallitseva aina ja iankaikkisesti."


Seitsemännen pasuunan äänen ja Jumalan kansan huudon jälkeen
enkelin painoivat Jerikon muurit maan sisään.
Ja aivan vastaavasti Miikael ja hänen enkelinsä
tulevat heittämaan lohikäärmeen ja tämän enkelit
taivaan avaruuksista maahan siinä tapahtumasarjassa,
joka alkaa sen jälkeen, kun seitsemänteenkin pasuunaan on puhallettu.

Ja vasta näiden tapahtumien jälkeen nousee pakanakansojen merestä peto.
Ja maailma palvoo tuota petoa ja sen kuvaa.
Ja silloin vasta alkaa Jumalan vihan maljojen vuodattaminen
tämän petomaailman päälle.
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 14.01.2018 15:55
En tulkitse ja ymmärrä tuota "hetkeä" 3.5v pituiseksi hiljaisuudeksi taivaassa! En nä mitenkään sitä, niin, että taivaassa oltaisiin hiljaa 3.5v ajan. Vastaako n. 30 min. hiljaisuus taivaassa, maanpäällä 3.5v. jaksoa`? Se on sitten toinen juttu!
LainaaIlmoita tämä viesti
ViestiLähetetty: 14.01.2018 19:44
Joka tapauksessa nuo kaikki sinetit on jo avattu,
ennenkuin taivaassa alkaa hiljaisuus, joka kestää puoli hetkeä,
ja muuallakin Ilmestyskirjassa tuo hetki tarkoittaa
selvästi seitsemää vuotta, joten se voi tarkoittaa sitä tässäkin kohdassa.

Ja vasta kun viimeinenkin sinetti on avattu ja tuo hiljaisuus on alkanut,
alkaa pasuunoihin puhaltaminen,
johon tuo hiljaisuus nimenomaan kytkeytyy, kuten näemme Joosuan kirjasta.

Ja vasta kun seitsemänteenkin pasuunaan on puhallettu,
ja sen myötä kerrotaan taivaassa olevista suurista äänistä,
alkavat ne tapahtumat, joissa peto nousee kansojen merestä.
LainaaIlmoita tämä viesti
Seuraava

Paluu Ilmestyskirja

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron